OLC21 SPRINGT IN HET GAT

OLC21 SPRINGT IN HET GAT

OpenLeerCentrum21 springt in het gat waar het huidige schoolsysteem nog niet het juiste antwoord op heeft gevonden. De vastgelopen of uitgevallen jongeren zoals jij.

Met OLC21 creëren wij een inspirerende en zelfredzame community van jongeren waarin zij zich ongeremd kunnen ontwikkelen op elk gebied wat zij willen. Wij helpen elkaar onze eigen weg te vinden naar succes, vanuit intrinsieke motivatie en passie naar werken of ondernemen.

Wij creëren sociale impact samen met jongeren die op een dieptepunt hebben gezeten en nu bezig zijn hun hoogtepunt te behalen. Hoe? Door onze focus te leggen op jouw persoonlijke passie en kracht.  Met een positieve mentaliteit kijken we wat je wél kan en waardoor je wél in beweging komt. Wij geloven dat we met elkaar, een alternatief voor het huidige schoolsysteem kunnen creëren.

We doen het zelf!

We doen het zelf wel!

Nooit meer dankjewel meer zeggen, dankjewel.

Stef Bos

Jij pakt de regie!

We gaan je uitdagen te ontdekken wat je met je leven wilt doen. En nog belangrijker, we gaan samen dat doel bereiken!

Dit gaan we doen met workshops waarin je op een hele andere manier naar jezelf leert kijken. Door met elkaar diep in gesprek te gaan komen we erachter waar jouw passies en motivaties liggen. 

Wij geloven dat jij het in je hebt om je dromen te realiseren met jouw daadkracht. Om echt te leren, moet je doen. Door te doen wat jou diep van binnen raakt en motiveert leer je nóg sneller! Niet alleen van je successen maar vooral van je fouten. Het is winnen of leren!

OLC21 is open, vrijdenkend en vrij-handelend. Dit zie je terug in wat we te bieden hebben. Jij bent uniek! Dus we werken altijd vanuit maatwerk en zullen altijd aansluiten op jouw specifieke behoeftes.

Wat heb je nodig? Wat gaan we doen?

Als je eenmaal weet wat je wilt bereiken geven we vorm aan je ontwikkelroute:
workshops, cursussen, persoonlijke begeleiding met of zonder een groep of apprenticeship bij een bedrijf.

Misschien wil je wel een vereniging, stichting of onderneming starten rondom jouw persoonlijke interesses? Dan doen we graag met je mee!

In ons netwerk zitten coaches, ondernemers, professionals en ervaringsdeskundige organiserende jongeren met een hart voor de zaak die we kunnen inzetten om jouw doel te bereiken. 

Onze locaties zijn altijd uniek

Op deze manier houden wij de energie erin en blijft het stimulerend. Wij maken gebruik van alle locaties van mensen/organisaties die ons gedachtegoed steunen. Dat maakt de sfeer positief en dynamisch. Zo ontdekken we Rotterdam, bouwen we ons netwerk uit en heb jij steeds een nieuwe ervaring!

Op dit moment maken wij gebruik van de centrale bibliotheek van Rotterdam en het Albeda college. Misschien weet jij nog een leerzame plek? Een organisatie die ons de mogelijkheid geeft tot ontwikkeling? Laat het ons weten!

OLC21 is zelf nog een startup. Dus grijp je kans!

Wij doen met jou mee, jij met ons? OLC21 is zelf nog een startup, dus we zoeken nog jongeren die willen bijdragen binnen commissies die bepaalde aspecten van de organisatie op zich nemen. Of jongeren die binnen het kernteam de ruggengraat willen vormen en zo sturing geven aan de gehele OLC21 organisatie. Zie jij het zitten om bij te dragen aan een zelfredzame learning-community voor en door jongeren? 

Samen regelrecht op ons doel af

Uiteindelijk wil OLC21 een alternatief op het huidige onderwijs worden, wat zichzelf door middel van ondernemen in stand houdt. We worden een community van jongeren, voor jongeren, door jongeren ondersteund met de expertise van ervaren professionals voor wie niets onmogelijk is. 

In de nabije toekomst gaan wij waardevolle certificering mogelijk maken, buiten het reguliere onderwijssysteem om. Wij maken gebruik van een badge-systeem waarbij je individuele competenties laat certificeren door een erkend professional. Zo vergroten we de arbeidskansen van jongeren die buiten het systeem zijn gevallen.

Wil jij ook in vrijheid ontwikkelen? Neem contact met ons op en dan gaan we aan de slag!

Meld je bij de initiatiefnemers Kai of Noah